Кои сме ние?

EnhancMed е Български „Медицински Клуб“ за млади лекари, студенти по медицина, млади стоматолози, фармацевти и млади учени фокусиран върху иновации и предприемачество в здравеопазването!

Ние сме малка група от ентусиасти отдадени да траснсформират здравеопазването в България посредством иновации и предприемачество. Със сегашната здравна система в България, която търпи негатив след негатив, ние смятаме, че сега е момента да се разгърне истинския потенциал и таланти на младите лекари, студентите по медицина и младите учени за да се осъществи някаква промяна в текущото състояние. Тук може да видите нашия отбор.

Какво правим в момента

Нашата мисия е:

Да създадем и подпомагаме новата генерация от лекари-предприемачи, които да имат достъп до информация, ресурси и мрежа от специалисти и това в крайна сметка да доведе до създаване на нови научни и бизнес проекти с цел подобряването качеството на здравеопазването в България.

МОТИВИРАМЕ – МРЕЖА – ПОДОБРЯВАНЕ

Ние мотивираме млади здравни професионалисти и студенти да мислят различно и да внедряват науката, иновациите и предприемачеството в тяхната ежедневна работа. Ние се опитваме да създадем мрежа от съмишленици, които искат да се учат и развиват много по-бързо от останалите. Ние подобряваме текущите умения на нашите членове, като се опитваме да предоставим различни възможности за развитие в научната и предприемаческата сфера.

Как може да станеш един от нас?

Присъедини се към нашия медицински клуб сега! Безплатно е! 

http://www.enhancmed.com/join/

Последвай ни във Facebook и Twitter

Ние приведстваме всички млади и мотивирани предприемачи фокусирани в сферата на здравеопазването!

Ако си заинтересуван в това да станеш член от нашия екип на EnhancMed, можеш да напишеш е-майл с мотивационно писмо на info@enhancmed.com

 

Нашата история 

Един от основателите на EnhnacMed се казва Иван Лютаков, който е гастроентеролог в София. През 2014 той стартира първият си проект (start-up) по време на първият сезон на предприемаческата програма на „Pre-Accelerator“ на организацията Start It Smart. Неговият проект целеше създаването на електронно медицинско досие на пациента. Проектът стартира много добре и постепенно се броят на членовете в екипа с програмисти, дизайнери и финансист, дори проектът беше финансиран с малка сума пари от Ashoka в чрез една програма в Берлин. С времето обаче, докато течеше разработката, процесът се забави много и в последствие се загуби фокусът и проектът пропадна. Една от причините за това беше, че в момента в България няма много средства които да подпомагат младите лекари-предприемачи и медицинската екосистема не още готова да приема новите тенденции за електронно и мобилно здравеопазване (eHealth, mHealth).

Сега, Иван Лютаков е един от основателите на нов проект наречен EnhancMed. Идеята е да се създаде общност и „Медицински Клуб“ който да свързва лекари интересуващи се от наука, технологии и предприемачество. EnhancMed се опитва да подпомага неговите членове чрез активно въвличане и евентуално стартиране на тяхно собствено предприемаческо приключение в Българската екосистема. EnhancMed се опитва да провежда различни събития и курсове с цел да се подобри ситуацията на младите лекари и реформира системата на здравеопазването в България.